Вучје и околина - 50.-те године 20.века

Љубазношћу лесковачког адвоката Слободана С. Младеновића, добили смо фотографије послератног Вучја и околине које је урадио његов прадеда Атанасије Д. Младеновић (1899 – 1965 ).

Атанасије Д. Младеновић – Чика Таса, био је човек широког образовања и културе, предратни учитељ, школски надзорник, просветни инспектор и професор у Лесковачкој гимназији. Под његовом управом отворено је 30 школа у Лесковцу и околини. Чика Таса се бавио књижевношћу, писао је позоришне драме које су игране у Лесковачком позоришту. Интересантно је да је и у Првом и Другом Светском рату био заробљеник у логорима.

Поред свих  професионалних активности, имао  је велику љубав према Поречју и Вучју, тако да је своје слободно време проводио у нашем  крају, фотографисао, писао… Данас његов праунук има велику заоставштину која је остала иза Атанасија Д. Младеновића, већ су две књиге издате ове године, али што је за нас Поречјанце важно да можемо да очекујемо монографију о Поречју и Вучју у наредним годинама, коју је вредно припремио Чика Таса, а његов праунук ће изнети на светлост јавности.