“Наше Поречје ” донирало спортску опрему за школску салу

У намери да покажу да нису заборавили родно место, а са жељом да допринесу његовој ревитализацији и промоцији локалних вредности, група садашњих и некадашњих Вучјанаца, формирала је Удружење ”Наше Поречје”. Првом акцијом, Основној школи ”Бора Станковић”, донирали су реквизите и спортску опрему за фискултурну салу.

Мисија Удружења је да Поречје оживи и доживи препород, а жеља, да у комуникацији са релевантним институцијама, спроводи активности и реализује пројекте, који ће допринети бољем квалитету живота свих генерација, истиче Срдјан Митић, додајући да је донација вучјанској основној школи, прва у низу планираних акција заљубљеника у вучјански крај:

– Оснивачи удружења су дјаци ове школе и зато нам је било важно да прву активност усмеримо баш ка њој. Желимо да буде што више деце, која ће користити ову опрему. Донација је вредна 50.000 динара. Средства су прикупљена на Донаторској вечери у Београду, 31. октобра и то је први пут да су се Поречјанци окупили тим поводом. Било је врло емотивно, а касније смо, у договору са директором школе, купили оно што је у овом тренутку неопходно: струњаче, шведску клупу, мрежу за одбојку и другу ситнију опрему.

А нови реквизити стижу у правом тренутку, јер је школа управо завршила реконструкцију пода у фискултурној сали:

– Тек што смо завршили реновирање, па је ,после дужег времена, сала поново је засијала. Хоблован је и лакиран паркет и постављен нови кош, за шта је обезбедјен новац из буџета града Лесковца и уз новчани прилог локалних привредника, попут, Филипа Јоргаћевића, који је учествовао и у донацији за постављање видео надзора. У договору са члановима Удружења ”Наше Поречје” купљене су ствари које су нам биле неопходне и веома сам срећан што ће, у реновираном простору, наши дјаци и наставници имати са чим да, знатно квалитетније, реализују наставу физичког васпитања, каже директор Миодраг Стојиљковић.

Удружење ”Наше Поречје” има и конкретне планове за ревитализацију вучјанског краја, за који кажу да је потенцијални туристички центар јужне Србије:

– Крећемо са омасовљењем удружења. Већ су нам се јавили људи, који желе да се укључе у читаву причу. Сви се са носталгијом сећамо како су Вучје и читав крај изгледали 6о-их и 7о-их година прошлог века и основни циљ нам је да промовишемо све природне лепоте и културно-историјске потенцијале. Кроз наш сајт подижемо ниво информисања, а планирамо и израду нових промо спотова, пошто је један већ завршен и може да се види на yоутубу под називом ”Вучје 4К”. Идеја је да Поречје постане туристички центар југа Србије, јер тешко да било где унаоколо, на једном месту можете наћи лепоту природе, добро сачуване трагове историје и гостољубивост, која краси ове вредне људе.

Митић је позвао Вучјанце и све оне, који су, трбухом за крухом, отишли из варошице подно Кукавице, да се прикључе удружењу и дају допринос оживљавању Поречја.

Извор: Jugpress